Çok Az Sermayeyle Tarımda Yatırım

Çok Az Sermayeyle Tarımda Nasıl Yatırım Yapılır?


Tarımda Yatırım Nasıl Yapılır, Hangi Ürünler Yetiştirilirse Kısa Sürede Para Kazanılır, İşte Tarımdan Para Kazanmanın Yollarını Anlatıyoruz.

Türkiye Tarımda Dünyanın Önde Gelen Ülkelerinden Biri. Türkiye Nüfusunun Yaklaşık Yüzde Onu Tarımdan Geçimini Sağlıyor. Peki Ama Gençler İçin Tarımda Yeni İş Fırsatları Var mı? Kısacası Tarımdan Para Kazanılabilir mi?

AZ SERMAYE İLE TARIM SEKTÖRÜNDE PARA KAZANMAK
Tarım Sektöründen Para Kazanmak İçin Öncelikle İç ve Dünya Pazarını Çok İyi Etüt Etmeniz Lazım. Nerede Ne Üretilir, Hangi Pazarlarla Hangi Ürünler Satılabilir, Pazarın Neye İhtiyacı Var Belirleyip Ekilecek Ürünler Seçilir. Doğru Tohumu Doğru Yerde Üretirseniz Doğa Size Aldıklarınızı Geri Veriyor. Dağlarda Keşfedilmemiş Binlerce Tür Bitki Var Tarıma Kazandırılmayı Bekleyen.

Tarımdan Para Kazanmak İçin Domates, Biber Ve Salatalık Üretmek Kastedilmiyor. Yeni Bir Şeyler Bulup Onları Üretip Tarıma Kazandırıp Çok Para Kazanabilirsiniz. Tarımda En Büyük Maliyet Tohum, İnsanlar Tohumu Kısırlaştırıp Her Sene Satarak Para Kazanıyor. Tohuma Her Sene Para Vermek Yerine Orijinal Tohumu Bulup Üretip, Üretilen Üründen Sürekli Tohum Alarak Maliyeti Düşürülebiliyor. Tarım Yapmanın Bir Diğer Önemli Kuralı da Ucuz Bir Tarla Bulmak. Ürününüzün Yetişmesi İçin Uygun Bir Bölgedeki Bir Köyden Yaklaşık 2 Dönüm Bir Tarla Kiralamanız Size 1500 Türk Lirası Civarında Bir Maliyeti Olacaktır.

Tarımla Uğraşanların Bir Diğer Para Kazanma Yöntemi Fason Üretim. Üretici Çiftçi İle Anlaştığı Kadar Sayıda Ürün Ürettiriyor. Yapacağınız Bir Fason Üretim İşinde 2 İle 3 Ay Gibi Sürelerde 20 Bin Türk Lirası Kazanç Sağlayabilirsiniz. Kazandığınız 20 Bin Liranın Yaklaşık 3 Bin Lirası Tarla Kirasına, 5 Bin Lirası da İşçilik Giderlerine Gittiğini Varsayarsak 2 Ay Gibi Kısa Bir Sürede 12 Bin Türk Lirası Kazanılabiliyor.


Yeni Para Kazandıracak Tarım Ürünleri:
Taze Baharat (Kuru Baharat Yerine): Avrupa Ülkelerinde İnanılmaz Bir Tüketim Patlaması Yaşanan Ürün Henüz Ülkemizde Keşfedilmedi.
Tatlı Patates
Makadamya Cevizi
Eşek Zeytini
Bombay Fasulyesi
Susam Yağı

Devlet Tarım Sektörüne Sol Yıllarda Müthiş Destekler Sağlıyor, Yüzde 50-60 Hibe Kredileri, Diğer Kısmı Çok Uzun Vadede Geri Ödemeli Kredilerle Kurulacak Bir Tarım Ürünleri İşleme Ve Üretim Tesisi İle İyi Paralar Kazanılabiliyor.
Ziraat Bankası Ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretimde Düşük Faizli Yatırım Ve İşletme Kredisi Kullanılabiliyor.

Devlet Tarafından Tarım Sektörüne Sağlanan Destekler:
Mazot, Gübre Ve Toprak Analiz Desteği
Fındık Üreticilerine Destekler
Bitkisel Üretimde Fark Ödemeleri
Sertifikalı Tohum, Fide Ve Fidan Üretimi Destekleri
Organik Tarım Destekleri
Tarım Sigortası İle Çiftçiler Güvence Altına Alınıyor
Kırsal Kalkınma Destekleri (Meyve Ve Sebzelerin İşlenmesi Pazarlanması)
Tarımda Faizsiz Finansman
Tarımsal Krediler (Kontrollü Örtü Altı Tarımı, Yaygın Bitkisel Üretim, Çok Yıllık Yem Bitkisi, Yurtiçi Sertifikalı Tohum-Fide-Fidan Üretimi, Yurtiçi Sertifikalı Fidan Kullanımı, Süs Bitkisi Üretimi, Organik Tarım)
Faizsiz İşletme Kredileri (Tarımsal Mekanizasyon, Modern Basınçlı Sulama, Arazi Alımı, Diğer Üretim Konuları)