ŞARKÜTERİ DÜKKANI AÇMANIN PÜF NOKTALARI

ŞARKÜTERİ DÜKKANI AÇMANIN PÜF NOKTALARI


İş Kurmak Para Kazandıran İş Fikirleri, Şarküteri Dükkanı Açmak, Şarküteri Dükkanı Açmanın Püf Noktaları Nelerdir.

Şarküteri; dar anlamda, Fransızca kökenli bir kelime olup, daha çok kırmızı etten üretilen, yağ oranı yüksek, sucuk, pastırma, salam, sosis gibi ürünlerin imalatının yapıldığı ve satıldığı yerlerdir. Fakat şarküteride sadece bu tarz ürünler satılmaz. Bunların yanı sıra peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri, diğer kahvaltılık çeşitlerinden olan tereyağ, kaymak ve çeşitli mezeler de satılmaktadır. Aslında bir nevi hazır yemek çeşitlerinin ve daha çok kahvaltılıkların olduğu dükkanlar ya da büyük marketlerde bulunan bölümlerdir. Şarküteri dükkanı açmak için gıda işinden az çok anlamak gerekir.

İŞ KURMAK ŞARKÜTERİ DÜKKANI AÇMAK
Eğer kendiniz üretim yapabiliyorsanız; ki bu çok daha iyidir o zaman daha şanslısınız demektir. Ama üretim ya da imalat yapmıyorsanız, bu durumda, en taze, en temiz ve en doğal ürünlerin imalatını yapan fabrikalar ya da imalathanelerin nerelerde olduğu, fiyat ve kalite açısından en uygun toptan alım yapabileceğiniz firmalar hangileridir, bunları çok iyi tespit etmeniz gerekir.


Şarküteri dükkanı açmak için, mutlaka belli bir sermayeye ihtiyaç vardır. Bu sermayenin miktarı; dükkanın açılacağı semt, cadde üzerinde ya da sokak arasında veyahut işlek bir yerde olup olmaması, açılacak dükkanın metrekaresi, içine koyulacak makine ve buzdolabı gibi eşyalara göre artar ya da azalır. Şarküteri, müstakil değil de büyük bir marketin içinde bir bölüm olarak da açılabilir. Böyle bir durumda, ilgili marketlerle görüşerek, ayrılan bölüme ödenecek kira miktarı ve diğer prosedürler iyice araştırılmalıdır. Büyük marketlerle yapılan sözleşmelerde belli ürünlerde belli marka kısıtlamaları ya da teşvikleri olabilir, bu konular etraflıca değerlendirilmeli ve en uygun karar verilmelidir. 

Her işte olduğu gibi, şarküteri dükkanı açmak da kar amacıyla kurulacak bir işletmedir. Fakat gıda işinin sürüm anlamında avantajı olmasının yanı sıra, gıdaların uzun süre saklama zorunluluğu, gıda malzemelerinde bozulma, küflenme gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmak mümkündür. İnsan sağlığını tehdit edecek bu gibi durumlara yol açmamak için gerekli saklama koşulları sağlanmalıdır. Ürünler sürekli olarak kontrol edilmeli, olası bozulmalara karşı önlem alınmalıdır.

Müşteri odaklı bir iş olan şarküteri dükkanı işletmek, öncelikli olarak müşteri memnuniyetini gerektirir. Ürün çeşitliliğinin yanı sıra taze ve lezzetli olması, hijyenik koşullarda üretilmesi ve satılması çok önemlidir. İnsan sirkülasyonunun çok olduğu bir markette ya da işlek bir cadde üzerinde açılmış olması, ilk etapta gelgeç müşterinin çok olmasını sağlar. Ama amacınız sürekli müşteri edinmek ve memnun müşterilerin referansıyla gelecek yeni müşteriler kazanmak ise, o halde sattığınız ürünlerin kalitesinden ödün vermemelisiniz. Ürün kalitesi yanında, fiyatların, çevre dükkan ve marketlerde ne seviyede olduğu önemlidir. Şarküteri dükkanının bulunduğu semt, o bölgede yaşayanların gelir düzeyi, tercih edecekleri ürünlerin çeşit ve fiyat düzeyini belirler. Özetle; eğer bir şarküteri dükkanı açacaksanız, her zaman için önceliğiniz, taze, kaliteli ve belli standartları taşıyan ürünler satmak olmalıdır.
https://yeniisfikirlerii.blogspot.com/