İç Giyim Mağazası Nasıl Açılır? Açma Maliyeti

İç Giyim Mağazası Nasıl Açılır? Açma Maliyeti


Yeni İş Fikirleri, Para Kazandıran İşler, İç Giyim Dükkanı Nasıl Açılır, İç Giyim Mağazası Açmanın Maliyeti, İç Giyim Mağazası Açmak İçin Gereken Belgeler, İç Giyim Mağazası Açmak İstiyorum Nereden Başlamalıyım Diyenler Okumaya Devam Ediniz.

İÇ GİYİM MAĞAZASI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR
Giyim sektöründe yer almak isteyen ancak çok yüksek maliyetli bir işe adım atmak istemeyen insanların son dönemlerde araştırdığı şeylerin başında iç giyim mağazası gelmekte. Açılacak bu mağaza için öncelikli olarak iş planı yapılması gerekmektedir. Yapılacak bu iş planında işletmenin ismi, tanımı, maliyet durumları, hareket planları, lokasyon ve bölgedeki durum ile alakalı araştırmalar yer almalı. Burada lokasyon oldukça önemli. Herkesin sıklıkla uğradığı bir bölgede küçük bir mağaza açmak, ilk adımda işe yarayacaktır. Dükkanın seçiminden sonra ise sıra satışa sunulacak ürünlere sıra gelecek. Birçok kişi iç giyim ürünleri mağazası için yalnızca bayan ürünleri satın almaya çalışır. Ancak satışları arttırmak için çocuk ve erkek iç giyim ürünlerinin de mağazanın içerisinde yer almalı. Üstelik erkek ve çocuk iç giyim ürünlerinin maliyeti tahmin edilenden çok daha düşüktür. Lakin iç giyim mağazasında bulunacak kadın iç giyim ürünlerinin mümkün olduğu kadar bol çeşitte olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

İÇ GİYİM MAĞAZASI AÇMAK İSTİYORUMÖzellikle de son dönemlerde pek çok kişi son moda parçaları satın alma eğilimini gösteriyorlar. Yani ucuz tarzdaki iç giyim ürünlerinin yanı sıra genel olarak tercih edilebilecek tarzda kadın erkek ve çocuk parçaları için de küçük stantların açılması, müşteri sayısının artmasına yardımcı olacaktır.

İç Giyim Dükkanı Açmanın Maliyeti
Burada önemli olan şey iç giyim mağazasının ürünlerinin nereden satın alınacağı. Kimi zaman firmalar belirli bir oranda teminat verilmesi sonrasında mağazanın bütün dizaynını ve ihtiyaçlarını karşılamakta, istenilen tarzdaki ürünleri eksiksiz bir şekilde mağazaya koymaktadır. Bina giderleri de yine seçilecek lokasyona göre değişim gösterir. Kimi zaman depozitonun yanı sıra birkaç aylık kira bedeli de istenilebilmektedir. Ürün giderleri ve kira giderinin yanı sıra çalışacak kişilerin maaşları, dükkan vergi harçları, belediyeye ödenmesi gereken harçlar mutlaka doğru bir şekilde hesaplanmalıdır. İlk 3 4 ay çok fazla kâr edilmeyeceğinin göz önünde bulundurulması bu aşamada önemlidir. Örneğin 20.000 TL ile işe başlayıp bunun 15.000 TL’si ile iç çamaşırlarını almak, kalan 5.000 TL’yi dükkanın o ayki giderlerine ayırmak ilerleyen dönemlerde ciddi sorunlar çıkartacaktır.


Bunun yerine iç giyim mağazası açarken mutlaka ilerleyen birkaç ay için giderleri karşılayacak parayı bir kenara ayırmak gerekmektedir. Ayrıca insanların mağazayı tercih etmesi için mümkün olduğu kadar ürünlerin uygun fiyatlara alınarak satılması ciddi bir öneme sahiptir. Çünkü insanlar yakınlardaki bir yerden daha uygun fiyatlara alacağı ürünleri, kişinin açmış olduğu mağazaya tercih edecektir. Bundan dolayı da hem toptan hem de yalnızca tüketilebilecek kadar ürünün mağazaya getirilmesi yeterli olacaktır. Sürekli olarak satın alınmış ürünlerin elde kalması demek, yeni ürünler için gerekli olan yer ve paranın olmaması, dolayısıyla kişilerin zarar etmesi anlamına gelecektir.

İç Giyim Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Bir kişi iç giyim mağazası açmak istiyorsa öncelikli olarak iş yeri ruhsatı ile esnaf ve sanatkarlar odasına başvuruda bulunması gerekmektedir. Vergi levhası, kira sözleşmesi, vergi makbuzları, itfaiyeden alınacak uygunluk belgesi gibi belgeler de yine kişinin mutlaka elinde bulundurması gereken belgeler arasında yer almaktadır. Ancak kimi zaman istenilen belgeler, mağazasının bulunduğu yerdeki belediyeye göre farklılık gösterebilir.

En kesin sonucun alınması adına öncelikli olarak belediyeye gidilmesi, burada iş yeri ruhsatı almak için başvuruda bulunulurken hangi belgelerin istendiğinin tam olarak öğrenilmesi en doğrusu olacaktır. Sonrasında da iç giyim mağazası açmak adına gerekli belgeler kısa sürede toparlanarak ilgili yerlere başvurular yapılmış olur.