Kasap Nasıl Açılır? Kasap Dükkanı Açmak

Kasap Nasıl Açılır? Kasap Dükkanı Açmak


Kasap Açmak İçin Gerekenler, Kasap Dükkanı Nasıl Açılır, Kasap Dükkanı Açmamın Maliyeti.

Kasap Nasıl Açılır? Kasap Dükkanı Açmak
Son Yıllarda En Çok İlgi Gören İş Fikirlerinden Birisi De Kasap Dükkanı Açmaktır. Et Ve Et Ürünleri Tüm Dünyada İlgi Gören Ve İnsanoğlu Var Olduğu Müddetçe Tüketilecek Bir Gıda Türüdür. Sürekli Et Tüketimi Devam Edeceğinden Ve Tüketim Giderek Artacağından Dolayı Da Kasap Dükkanlarının Da Sayısı Günden Güne Artmaktadır.

Kasap Dükkanı Her Zaman İş Yapabilecek Ve Kar Getirecek Bir İş Alanıdır. Özellikle Ülkemizde De Oldukça Talep Gören Kasaplar, İyi Gelirler Elde Etmektedir. Şimdi Alt Başlıklarla Kasap Dükkanı Nasıl Açılır, Neler Gerekiyor Ve Maliyeti Nedir Sorularına Cevap Verelim:

Kasap Dükkanı Nasıl Açılır
Öncelikle Kasap Dükkanı Açmak İçin En Az 30 Metrekare Kapalı Alan Bir Dükkan Kiralamalı Veya Sahibi Olmalısınız. İsteğe Bağlı Olarak Daha Geniş Alanlı Bir Dükkan Da Tercih Edilebilir. Her İş Alanında Olduğu Gibi Kasap Dükkanı Açmak İçin De Öncelikle Bir Yer Belirlemelisiniz. Eğe Başka Bir Dükkanın Yanına Veya Yakınına Kendi Dükkanınızı Açarsanız İşiniz Çok Daha Zor Olacaktır. Yakında Başka Bir Kasap Dükkanı Olmamalıdır. Böylece Rakiplerinizle Rekabet Etmek Durumunda Kalmazsınız. Eğer Dükkan Açacağınız Yere Yakın Bir Kasap Dükkanı Varsa Ondan Daha Kaliteli Ve İyi Ürünler Ve Hizmetler Sunmalısınız. Rakibinizi Geçmek İçin Planlı Programlı Çalışmalısınız.

İlk Etapta Kasap Dükkanının Nasıl Çalıştığını Ve İşlediğiniz İyi Öğrenmeli Analiz Etmelisiniz. Bunun İçin Bir Kasap Dükkanını İnceleyebilirsiniz. Bu Kasap Dükkanının Eksi Ve Artılarını Yazarak Kendinize Bir İş Planı Çıkarabilirsiniz.
Kasap Dükkanınızın Yeri Et Temin Edebileceğiniz Et Kesim Yerlerine De Yakın Olmalıdır. Et Kesim Yerine Uzak Bir Yere Kasap Dükkanı Açmanız Et Temininde Sizi Zora Sokacaktır. Etleri Keseceğiniz Ve Saklayacağınız Ekipmanları Tam Ve Eksiksiz Olarak Almalısınız. Dükkanınızın Geniş Ve Et Kesim Yapacağınız Alanın Geniş Olması Gerekir. Bu Nedenle Dükkanınıza Ekipmanlarınızı Yerleştirirken Buna Göre Bir Planlama Yapmalısınız.

İhtiyacınız Olan Satır, Bıçak, Tezgah Gibi Ekipmanları En Kaliteli Satan Firmalara Ulaşmalı Ve Buralardan Temin Etmelisiniz. Ayrıca İşlenmiş Ve Organik Et Satan Firmaları Araştırmalı, Eğer Paketlenmiş Biçimde Et Satacaksanız Paketleme Yapan Kurumlarla Da İletişim Kurmalısınız.

Kasap Dükkanı Açmak İçin Gerekli Olan İzinler Ve Ruhsat İçin Sağlık Bakanlığına Başvurarak Gerekli Bilgileri Ve Forumları Temin Edebilirsiniz. Etlerin Sağlıklı Olması İçin Sertifikalı Olması Gerekmektedir. Sertifikalı Et Satmak İçin De Gereken İşlemleri Yapmanız Gerekir. Sertifika İşlemlerini Ve Gerekli Başvuruları Gerçekleştirmediğiniz Takdirde Kasap Dükkanınız Kapatılabilir Ve Tüm Emekleriniz Boşa Gidebilir. Bu Nedenle Gerekli Olan Tüm Prosedürleri İyi Araştırmalı Ve Hepsini Sırasıyla Gerçekleştirmelisiniz.

Kasap Dükkanı Nasıl Olmalı
Dükkanınızda Yerler Kolay Bir Şekilde Temizlenebilmesi İçin Seramik, Et İşleme Reyonu İse Tavana Kadar Fayansla Kaplı Olmalıdır. Çalışma Tezgahı Mermerden Yapılmış Olmalıdır. Zira Mermer Kolay Bir Şekilde Temizlenebilir Ve Mikropların Çoğalmasını Engeller. Ayrıca Dükkanınızda Klima, Su Giderleri Ve Güzel Bir Aydınlatma Sistemi Olmalıdır. Dükkanınızı Baştan Aşağı Çok Temiz Tutmalısınız Bu Müşterilerinizin Sizden Gönül Rahatlığı İle Alışveriş Yapmasını Sağlayacaktır.
Buzdolaplarınız Da Kaliteli Olmalıdır. Etleri Burada Saklayacağınızdan Kaliteli Bir Buzdolabı Temin Etmelisiniz. Ayrıca Et Paketleme İşini De Güzel Bir Şekilde Gerçekleştirmeniz Gereklidir.

Kasap Dükkanı Açmanın Maliyeti Nedir
Bunun Maliyeti Kullanacağınız Ekipmanların Fiyatına Ve Dükkanın Yerine Genişliğine Göre Değişecektir. Yaklaşık 35 İle 50 Bin Liradan Başlayıp 50 İle 150 Bin Türk Lirasına Kadar Çıkan Bir Maliyetle Kasap Dükkanı Açılabilmektedir.