Av Malzemeleri Dükkanı Nasıl Açılır

Av Malzemeleri Dükkanı Nasıl Açılır


Av Malzemeleri Dükkanı Nasıl Açılır, Av Malzemeleri Dükkanı Açmak İçin Aranılan Şartlar Nelerdir, Av Malzemeleri Dükkanı Maliyeti.

Avcılık, Ülkemizin Hemen Her Bölgesinde Revaçta Olan Konulardan Biridir. Av Mevsimi Geldiğinde Hareketlenen Sektörde Birçok Yenilik Olmaktadır. Özellikle Balık Avlamak İle İlgili Malzemeler Ve Bazı Ateşli Silahlar Sıkça Tercih Edilmektedir.

Av Malzemeleri Dükkanı Nasıl Açılır?
Av Malzemeleri Dükkanı Açmak İçin Aranılan Şartlar
Av Malzemeleri Dükkanı Açmaya Karar Verdikten Sonra Mutlaka Avcılıkla İlgili Bilgiler Edinmelisiniz. Bu Konuyla İlgili Gerekli Araştırmaları Yapmadan Sektöre Girmek, Büyük Risk Taşımaktadır. Av Sektörüyle İlgili Her Konuda Kendinizi Geliştirmenizin Büyük Bir Önemi Vardır. Kendinizi Av Konusunda Geliştirmediğinizde Müşterilerin Sorularına Cevap Veremezsiniz. Bu Durum Da İşletmeniz Adına Olumsuz Sonuçlara Neden Olacaktır.

Av Malzemeleri Dükkanı Açmaya Karar Verdiğinizde Yer Araştırması Yapmalısınız. Avcıların Sıklıkla Uğradığı Ve Toplandığı Alanlara Yakın Yerlerde İşletme Açmak Son Derece Önemlidir. Sonrasında Dükkanın Büyüklüğüne Karar Vermelisiniz. Bu Noktadan Sonra Malzeme Seçimlerine Geçmeniz Gerekmektedir. Ateşli Silahlar, Olta Takımları, Bot, Kıyafet Gibi Ürünler Bulunmalıdır.

Dükkan Belirlendikten Sonra, Malzeme Alımı İçin Gerekli Yerler İle Anlaşma Yapılmalıdır. Toptan Av Malzemesi Satan Yerlerde Fiyatlar Araştırılmalı Ve Tüm İncelemeler Yapıldıktan Sonra Karar Verilmelidir. Bu Noktada, Uygun Fiyatın Yanı Sıra Kalite Konusuna Da Dikkat Edilmelidir. Sonrasında Çalışma Saatleri Ve Diğer Konularda Karar Verip Dükkan Açılışınızı Yapmalısınız.

Av Malzemeleri Dükkanı Açmak İçin Aranılan Şartlar
Av Malzemeleri Dükkanı Açabilmek İçin Bazı Şartlar Bulunmaktadır. Bu Şartları Yerine Getirmeden Av Malzemeleri Dükkanı Açmak, Yasal Olarak Suçtur. Bu Şartlar Şu Şekilde Sıralanmaktadır:
Av Malzemesi Dükkanı Açmak İçin Öncelikle Sağlık Raporu Gereklidir. Bu Sağlık Raporu İle Kişinin Av Malzemeleri, Kurşun Gibi Ürünleri Almasında Sakınca Olmadığı Belirtilmelidir. Yani Bu Malzemeleri Edinecek Olan Kişinin Tehlike Arz Etmediği Belirtilmelidir.
Av Malzemesi Dükkanı Açmak İçin , Tehlikeli Maddeler Zorunlu Sorumluluk Poliçesi Edinilmelidir. Bunun Yanı Sıra İtfaiye Raporu Alınmalıdır. Ayrıca İşletmeyi Açmak İsteyen Kişinin Adli Kaydı Da Talep Edilmektedir. Bağlı Bulunduğunuz Belediyenin İnternet Sayfasından Gerekli Formu Edinebilir Ve Doldurabilirsiniz. Ruhsat İşlemleri İçin Açıklamalar Bu Belgelerde Yer Almaktadır.
Av Malzemesi Dükkanı Açma Konusunda Gerekli Olan Şartlardan Biri De Resimli İkametgah Belgesidir. İş Yerine Ait Tapu Bilgileri Ve İşletme İle İlgili Noter Kayıtları Da Bulunmalıdır. Bunların Yanı Sıra Kira Kontratı Gibi Belgeler De Gerekmektedir.
Av Malzemesi Dükkanı Açmak İsteyen Kişi Belgeleri Tamamladıktan Sonra Belediyeye Başvurmalıdır. Sonrasında Vergi Dairesine Gidip Gerekli Vergi İşlemlerini Halletmesi Gerekmektedir. Ardından Tüm İşlemleri Sonuçlandırarak, Dükkan Açma Konusunda Tüm Engelleri Aşmış Olmaktadır.
Av Malzemeleri Dükkanı Açma Maliyeti Nedir?
Av Malzemeleri Dükkanı Açarken, Bütçe Konusuna Dikkat Edilmelidir. Bu Konuya Dikkat Edilmeden Yola Çıkılmamalıdır. Av Malzemeleri Dükkanı Açarken, Bütçe Doğrultusunda Dükkanlara Bakılmalıdır. Çünkü Dükkanın Satın Alınması Ya Da Kiralanması, Önemli Bir Mali Yükümlülük Getirmektedir. Bu Kararı Verdikten Sonra, Diğer Aşamaya Geçilmelidir.
Av Malzemeleri Satmak İçin Dükkan Konusu Çözüldükten Sonra, Sıra Malzeme Konusuna Gelmektedir. Bunda Da Belirlenen Bütçenin Önemi Büyüktür. Bu Bütçe Doğrultusunda Çeşitli Avcılık Aletleri Satın Alınabilir Ve Bu Çeşitlerin Sayısı Artabilir. Aynı Şekilde Malzemede Kalite De Son Derece Önemli Bir Ayrıntıdır.
Av Malzemeleri Dükkanı Açabilmek İçin Yeterli Birikiminiz Yoksa İş Kurma Kredisi İçin Bankalara Başvuruda Bulunabilirsiniz. Bankalar, İş Kredisi Adı Altında Son Derece Uygun Faiz Oranları İle Kredi Vermektedir. Ayrıca Esnaf Kuruluşlarına Da Başvuruda Bulunarak Destek Alabilirsiniz.
Av Malzemeleri Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeleri Tamamlayarak, Sermaye Konusunda Sorunları Hallederek İşletmenizi Açabilirsiniz. Reklam, Personel Gibi Önemli Konuları Da Sonraki Aşamada Çözerek, İşletmenizin Kısa Süre İçinde Fazla Kar Elde Etmesini Sağlayabilirsiniz.

Av Malzemeleri Satın Alma Ve Satış Yapma İzni İçin Gerekli Belgeler
1) Patlayıcı Maddeleri Satın Alma Depolama Ve Kullanma Beyannamesi
2) Patlayıcı Madde İşiyle İştigal Etmesinde Veya Silah Taşımasında Ve Bulundurmasında, Av Bayiliği Yapmasında, Psikolojik, Nörolojik, Fiziki Ve Ruhi Bakımdan Sakınca Bulunmadığına Dair Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu Raporu) Patlayıcı Madde İşiyle İştigal Etmesinde Veya Silah Taşımasında Ve Bulundurmasında, Av Bayiliği Yapmasında, Psikolojik, Nörolojik, Fiziki Ve Ruhi Bakımdan Sakınca Bulunmadığına Dair Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu Raporu
3) 87/12028 Karar Sayılı Tüzük Hükümlerine Uygun Olarak Patlayıcı Maddelerin Satın Alma, Depolama Ve Kullanma İşlemlerini Yapacağına Dair Ve 2521 Sayılı Kanun Hükümlerine Uymayı Taahhüt Ettiği Ve Doğacak Kanuni Sorumluluğu Üstlendiğine Dair Noterden Onaylı Taahhütname) 87/12028 Karar Sayılı Tüzük Hükümlerine Uygun Olarak Patlayıcı Maddelerin Satın Alma, Depolama Ve Kullanma İşlemlerini Yapacağına Dair Ve 2521 Sayılı Kanun Hükümlerine Uymayı Taahhüt Ettiği Ve Doğacak Kanuni Sorumluluğu Üstlendiğine Dair Noterden Onaylı Taahhütname
4) Riziko Adresinde Faaliyette Bulunulacak İşyeri Adresinin Belirtildiği Tehlikeli Maddeler Zorunlu Ve Sorumluluk Sigorta Poliçesi) Riziko Adresinde Faaliyette Bulunulacak İşyeri Adresinin Belirtildiği Tehlikeli Maddeler Zorunlu Ve Sorumluluk Sigorta Poliçesi
5) İşyeri Kendisine Aitse Tapu Ve Fotokopisi Kira İse, Noter Onaylı Kira Kontratı) İşyeri Kendisine Aitse Tapu Ve Fotokopisi Kira İse, Noter Onaylı Kira Kontratı
6) Son 1 Yılda Çekilmiş 4 Adet Fotoğraf) Son 1 Yılda Çekilmiş 4 Adet Fotoğraf
7) Yarım Kapak Dosya Ve Bir Adet Klasör

A. Faaliyette Bulunulacak Bayide Sorumlu Görevlendirmek İçin
1) Görevlendirilecek, Çalıştırılacak Şahsın Bayide Çalışabileceğine Dair, Belge Sahibinin Noter Onaylı Vereceği Vekaletname
2) Bayide Görevlendirilecek Veya Çalışacak Şahsın Vereceği 87/12028 Sayılı Tüzük Hükümlerine Uyacağına Dair Taahhütname
3) Bayide Çalışacak Şahsın Patlayıcı Madde İşiyle İştigal Etmesinde Veya Silah Taşımasında Ve Bulundurmasında, Av Bayiliği Yapmasında, Psikolojik, Nörolojik, Fiziki Ve Ruhi Bakımdan Sakınca Bulunmadığına Dair Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu Raporu