Ayakkabı Dükkanı Açmak İş Fikirleri

Ayakkabı Dükkanı Açmak


İş Fikirleri, Ayakkabı Dükkanı Nasıl Açılır, Ayakkabı Dükkanı Açmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler, Maliyeti Ne Kadar, Açma Şartları Nelerdir.

Bir Girişimci Adayı Olarak Modayı Takip Ediyorsanız, İyi Bir Hazırlık, Planlama Ve Araştırma İle Ayakkabı Dükkanı Açmak Çok İdeal Bir İş Fikridir. Ayakkabı, Kar Marjı Yüksek Bir Üründür.

Ayakkabı Dükkanı Açmak
Ayakkabı Dükkanı Açmadan Önce
• Mağazada Ne Tür Ayakkabıların Bulunacağına Karar Vermelisiniz. Yani Kimlere Hitap Edeceğinizi Detaylı Bir Şekilde Düşünmelisiniz. Her Türden Ayakkabıyı Satacak Mısınız? Yoksa Sadece, Kadın Ayakkabıları, Erkek Ayakkabıları, Çocuk Ayakkabıları, Spor Ayakkabıları Gibi Tek Türden Ayakkabıları Mı Satacaksınız? Hatta Satacağınız Ayakkabı Türü Ve Fiyat Aralıkları, Satışı Yapacağınız Yere Ve Oranın İnsanlarına Göre Değişir.
• Mağazanızda Kimlere Hitap Edeceğinizi Belirledikten Sonra, En Büyük İşiniz Tedarik. Ayakkabılarınızı Toptan Ve Perakende Fiyatından Neredeyse Yüzde 60 A Kadar Daha Ucuza Almanız Gerekiyor. Büyük Şehirlerde Tedarikçi Bulmak Biraz Daha Kolay. Ayrıca Toptancıları İnternetten Bulmakta Mümkün.
• Mağazayı Açma Vakti Geldiğinde, Artık Dükkanın Yerini, Büyüklüğünü, Kira Bedellerini Düşünebilirsiniz. Dükkanın Yeri Elbette Ki İyi Araştırılmış Stratejik Bir Yer Olmalıdır. Burada Strateji Kelimesinin Anlamı Şudur. İlla İşlek Bir Cadde Üzerinde Olması Tam Anlamı İle Fayda Sağlamayabilir. Çünkü O Kalabalığa Hitap Eden Bir Ayakkabı Türü Satmıyor Olabilirsiniz. Yani Hedef Kitleniz De Dükkan Seçimine Etki Etmektedir.
• Dükkanı Açmadan Önce Birde Piyasa Analizi, Etrafınızdaki Rakiplerin Durumunu, Müşteriye Ulaşma Konusundaki Fikirlerinizi De İşin İçine Katarak, En Az 3 Yıllık Bir Maliyet-Kar Analizi Yapmalısınız.
• Artık Bir Ayakkabı Dükkanı Açmak İçin Tam Kararınızı Verdiyseniz, Resmi İşlemlere Başlanmalıdır.

Ayakkabı Dükkanı Açtıktan Sonra
• Her Şey Tamam Ve Dükkanı Açtınız. Sırada Dükkanın Dizayn Edilmesi Var. Dükkan Yine Satışını Yaptığınız Ayakkabının Konseptine Göre Dizayn Edilmelidir. Örneğin, Spor Ayakkabı Satacaksanız, Dükkanda Dekor Olarak Spor İle Alakalı Başka Malzemeler Bulunabilir Veya Satış Elemanı Müşterileri Spor Kıyafetler İle Karşılayabilir.
• Gösterişli Bir Açılış Etkinliği İle Dükkan Açıldıktan Sonra, Reklamlar, Kampanyalar, Broşürler, İnternetin Ve Sosyal Medyanın Gücünü De Kullanarak, Yüksek Ve Devamlı Bir Satış Sağlanmalıdır.

Ayakkabı Dükkanının Maliyeti
Dükkan Büyüklüğü, Yeri Ve Satılacak Ürün Tipine Göre Çok Fazla Değişkenlik Göstermekle Birlikte En Az 25.000 TL - 30.000 TL Arasında Bir Sermayeniz Olması Gerekmektedir. Aslında Teoride Bu Kadar Para İle Belki Mağaza Açabilirsiniz. Ama İş Kurarken Bilinmesi Gereken Altın Kurallardan Birisi, İlk Aylar Faaliyet Giderleri. İlk Aylar Faaliyet Giderleri Her İş İçin Farklıdır, Ayakkabı Dükkanı İçin 3 - 6 Ay Aralığıdır. Yani 3 İle 6 Ay Arasında Hiçbir Şey Kazanmadan Ayakta Kalabiliyor Olmanız Gerekiyor.

Ayakkabı Dükkanı Açma Şartları
• En Az 60 Metrekare Kapalı Alana Sahip Bir Dükkan.
• 1 Depo 2 İstif Bölümü, Deneme Odası, Tuvalet (Engelliler İçin Ayrıca Bir Tuvalet Daha Olmalı), Teşhir Rafları Olmalıdır. Diğer Bazı Ortak Şeyleri (Yazar Kasa Gibi) Söylemeye Gerek Yok, Bunlar Her Türlü Dükkanda Olması Gereken Şeyler.
• Tüm Bunların Teknik Uzmanlar Tarafından Krokisinin Çizilmesi Ve Bu Düzenin Dışına Çıkılmaması.

Ayakkabı Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Değişkenlik Göstermekle Beraber, Genel Anlamda Fikir Vermesi Açısından Şöyle Listelenebilir. Kesin Bilgiler İçin Sorulması Gereken Yer Belediyedir.
1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
2. İkametgah Belgesi
3. 2 Adet Fotoğraf
4. Tabu Fotokopisi
5. Yapı Kullanma İzin Kağıdı
6. Kiralıksa Kira Kontratının Aslı Veya Noter Tasdikli Sureti
7. Vergi Levhası Fotokopisi
8. İlgili Esnaf Veya Ticaret Odası Kaydı Fotokopisi
9. Sigorta Veya Bağkur Belgesi Ya Da Emekli Cüzdanı Fotokopisi
10. İş Yerine Su Abonesi Kartlı Sayaç Takılması. Aynı Adrese Daha Önce Verilmiş Açma Ruhsatı Varsa Belediyeye Geri İade Edilmesi
11. İtfaiyeden Yangın Önlemi Alındığına Dair Belge
12. Emniyete Kimlik Bildiriminde Bulunma Belgesinin Fotokopisi
13. Şirket İse, İmza Sirküleri, Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
14. Sabıka Kaydı

Sonuç
Bu İşler İçin Danışmanlık Yapan Firma Veya Uzmanlar Mevcut. Eğer Uğraşmak İstemiyorsanız Daha Detaylı Bilgilendirilme Ve İşlerinizin Takibi İçin Bu Uzmanlar Veya Firmalar İle İletişime Geçebilirsiniz. Fiziksel Ne Dükkanı Açarsanız Açın Bilmeniz Gereken 6 Şey Vardır.
1. Pazar Araştırması
2. Ürün Tipi
3. Hedef Kitle
4. Tedarik
5. Dükkanın Yeri
6. Pazarlama

Alternatif
Online Mağaza
Online Bir Mağaza Açmak Her Zaman İyi Bir Alternatif Olmuştur. Online Mağaza İçin Bazı Giderler Düşerken, Yeni Birkaç Maliyet Başlığı Çıkmaktadır. Online Mağazalarda Kendi İçinde Farklı Alternatiflere Ayrılmaktadır. Bunlardan Hangisini Seçeceğinize Göre Maliyet Ve Mağaza Açma Şartları Değişmektedir. Ürün Tedariğini Kendisi Yapan Hazır Mağazaların Bile Varlığını Düşünürsek Oldukça Karmaşık Hesaplamalar Ortaya Çıkıyor.

Bayilik
Bayilik Almak, Belki Biraz Sermayenizi Zorlayabilir. Fakat Marka Değeri Oluşmuş Olan Mağazaların Bayiliklerini Alarak Bu İşi Yapmak Biraz Daha Az Risk Getirecektir. Bu Alternatifte De Yine Maliyetler Ve Mağaza Açma Şartları Sizin Dışınızdaki Birçok Faktör Tarafından Belirlenmektedir.