At Yetiştirme Çiftliği Kurmak

At Yetiştirme Çiftliği Kurmak


At Yetiştirme Çiftliği Nasıl Kurulur, At Yetiştirme Çiftliği Kurmak İçin Gerekenler.

Ülkemizde Son Dönemlerde Yaygınlaşan At Biniciliği Konusu, Karlı İş Fikirleri Konusunda Da Yeni Bir Olanak Sağlamaktadır. Bu Noktada, Özellikle Atalarımızdan Kalan At Biniciliği Gözde Bir Hobi Haline Gelmektedir. At Biniciliği İçin Önceleri Köylere Gitmek Gerekirken, Günümüzde Şehirlere Kurulan Tesislerle Bu İhtiyaç Karşılanmaktadır. Özellikle İstanbul’da Yer Alan Tesislerin Sayısı Sürekli Artış Göstermektedir.

Çiftlik Kurmak İçin Gerekenler

At Yetiştirme Konusunda Gerekli Olan İlk Konu, Çiftlik Konusudur. Çiftliği Kurmadan Önce İyi Araştırma Yapmalı Ve Mutlaka Bir İş Planı Hazırlamalısınız. Çiftliği Kurarken, Amacınıza Uygun Olup Olmadığına, Sizi İstediğiniz Noktaya Getirip Getirmeyeceğine Dikkat Etmeli Ve Buna Göre Planlama Yapmalısınız. Çiftliğin Zayıf Ve Güçlü Taraflarına Dikkat Etmelisiniz. Bunun Aynı Sıra Çiftliği Kurmak İstediğiniz Arazinin Tüm Haritasını Çıkarmalı Ve Böyle Karar Vermelisiniz.

At Yetiştirme Çiftliği Kurmak
Çiftliğin Yerine Karar Verdikten Sonra, Bu Bölgenin Arazi Şartlarına Dikkat Etmelisiniz. Atçılık Konusuna Ne Kadar Uygun Olduğuna Karar Vermelisiniz. Bu Noktada Profesyonel Destek Almak, Son Derece Doğru Bir Tercih Olacaktır.

Çiftliği Kuracağınız Alanın İklim Şartlarını Da Göz Önünde Bulundurmalısınız. Aynı Zamanda Kuracağınız Çiftliğin Çevresine De Dikkat Etmelisiniz. Kurmak İstediğiniz Bölgede At Biniciliğine Talep Olup Olmadığına Bakmanız Oldukça Önemli Bir Ayrıntıdır.

Çiftliğin Alanına Karar Verdikten Sonra Kurulum Aşamasına Geçmelisiniz. Bu Aşamada, Özellikle Hayvanların Barınacağı Alanları İyi Kestirmelisiniz. Bu Alanlarda Hayvanların Her Türlü İhtiyacının Düşünülmesi Gerekmektedir. Aynı Şekilde Atların Koşması Ya Da İnsanların Atlarla Gezintiye Çıkması İçin Oluşturacağınız Parkura Dikkat Etmelisiniz.

Atların Belirlenmesi

At Yetiştiriciliği Konusunda Çiftlikten Sonra Atların Alımına Sıra Gelmektedir. Bu Noktada Yetiştirmek İstediğiniz Atın Soyunu Belirlemelisiniz. Genel Yetiştiricilik De Yapabilirsiniz Ancak Belli Bir Irkın Üzerine Yoğunlaşmanız Faydalı Olacaktır. Bu Noktada Yardım Almanız Ve Başarılı Olan Kişileri İncelemeniz Oldukça Önemlidir.

Yetiştirme Tesisinize Getireceğiniz Damızlık Kısrak, Tay Ve Damızlık At Sürülerinin Rahatça Sığabileceği Kadar Hayvanı Getirmelisiniz. Bunun İçin Öncelikle Maddi Anlamda Ne Kadar Hayvan Alabileceğinize, Sonrasında Da Bu Hayvanları Nasıl Sığdırabileceğinize Dikkat Etmelisiniz.

Yetiştirmek İçin Tercih Edeceğiniz Atların Belgeli Olmasına Dikkat Etmelisiniz. Böylece Alacağınız Atlar Konusunda Sıkıntı Yaşamaz Ve Zamanla Sorunlarla Karşılaşmazsınız. Ayrıca Üreme Ve Kuluçka Dönemi İçin İşinde Uzman Olan Çalışanlar Almalısınız. Deneyimli Çalışanların Size Büyük Faydası Dokunacaktır.

Atlar İle İlgili Geniş Bilgiler Edinmeniz Gerekmektedir. Bunu Da Araştırarak Ve Birçok Ciddi Kaynağı Okuyarak Sağlayabilirsiniz. İşi Bilerek Girmek Son Derece Önemli Bir Artı Sağlamaktadır. Böylece Zamanla, Tesisinizin Büyümesi Daha Da Kolaylaşacaktır.

At Yetiştirme Çiftliği İçin Gerekenler

At Yetiştirme Çiftliği İçin Öncelikle, Çiftlik Ve Atlar İçin Belirli Bir Bütçe Ayırmalısınız. Bu İşi Açmak Oldukça Masraflı Ancak Geri Dönüşü De Hızlı Olan Bir İştir. Bu Konuyla İlgili Öncelikle Hedef Belirledikten Sonra Harcama Yapmaya Başlamalısınız.

At Yetiştirme Çiftliğini, At Binme Kulübü Tarzında Yapmak İsterseniz Bunun İçin Gerekli Belgelere Sahip Olmanız Gerekmektedir. Çeşitli Vergi Konularını Çözdükten Sonra, Bağlı Bulunduğunuz Belediyeden Gerekli İzinleri Almalısınız. Sonrasında Alacağınız Atların Belgeli Olmasına Dikkat Etmeli Ve Resmi Olarak Ülkeye Giren Atları Tercih Etmelisiniz. Bunun Yanı Sıra, Belirli Periyotlarla Atların Aşılarının Yapıldığını Ve Gerekli Kontrollerin Yapıldığını Gösteren Belgeleri Bulundurmalısınız. Çalışanlarınızın Tüm Resmi İşlemlerini Yaptırmanız Da Oldukça Önemlidir.

Çiftliğinizi, Yarış Atı Yetiştirmek İçin Kuruyorsanız, TYAYSD Derneğinden At Sahipliği Belgesini Çıkarmalısınız. Gerekli Dilekçeyi Yazmanız Ve Yetiştirmeyi Düşündüğünüz Irkı Belirlemelisiniz. Böylece Safkan Adı Verilen Atları Yetiştirebilir Ve Bu Atları Satabilirsiniz.

Çiftliği Kurmak, Günümüzün Gözde İşleri Arasında Yer Almaktadır. Siz De Bu İşe Girerek Kısa Zamanda Kar Elde Edebilirsiniz.